Sigurnost sustava sa Fortinet opremom

Fortinet: Globalni lider rješenja i usluga kibernetičke sigurnosti.

Tako kažu statistike i Google, a mi ćemo njima vjerovati.

Najpoznatiji i bez premca br. 1 u Hrvatskoj. Naša je preporuka svim velikim korporacijama, no vjerujemo kako je manjim tvrtkama cjenovno neprihvatljivo pa se samim time ne odlučuju na implementaciju firewall rješenja. Što nije pametna odluka.

Osim Fortinet opreme, nudimo i Checkpoint te Watchguard opremu koja je također u samom vrhu što se tiče kibernetičke sigurnosti a cjenovno je prihvatljiviji. Ujedno, u određenim paketima nude i zaštitu za računala tako da objedinjuju kompletnu sigurnost računalne mreže.

Više možete pronaći ovdje.

Ostale naše usluge možete vidjeti ovdje.

fortinet

Usluga implementacije FIREWALL sustava

Ukratko o usluzi

Sigurnost sustava ključan je za zaštitu vaših podataka dok putuju po uređajima, SaaS aplikacijama, uslugama u cloudu ili lokalnim okruženjima. Utvrdite visoko-rizična korištenja podataka i sigurnosne incidente, otkrijte nepravilno ponašanje korisnika i spriječite prijetnje. Pomažemo vam u primjeni rješenja koja će klasificirati i zaštititi vaše osjetljive podatke, kao i nadgledati pristup podacima i njihovo dijeljenje, a sve bez ometanja normalnog tijeka rada zaposlenika.

Implementacije odrađujemo sa više renomiranih proizvođača za sigurnost sustava u svim područjima IT sustava. Naše konzultantske usluge pomoći će vam da shvatite koliko je vaša organizacija sigurna i koje korake trebate poduzeti da biste ojačali njenu infrastrukturu.

Važnost

Sigurnost sustava je veoma bitna stavka u svim IT sustavima. Veliki je broj malih tvrtki koje nisu dobro upoznate sa mogućim problemima ukoliko sustav nije zaštićen adekvatnom zaštitom. Najčešći odgovor je, "Nama to ne treba, sve nam radi godinama". Postotak tvrtki koje budu žrtva napada, nije zanemariv. Samo za primjer, jedna webstranica dnevno zaprimi do nekoliko tisuća napada. Što je više radnih stanica u sustavu, to je sustav ranjiviji. Svaka radna jedinica mora biti zaštićena naprednijom antivirusnom zaštitom. Jednim pogrešnim klikom u radu sa mailovima ili pogrešnim klikom posjećivanjem zaraženih web stranica, vaša radna stanica može preuzeti zloćudni "Malware" koji vam kroz kratko vrijeme pokupi sve lozinke koje koristite za pristup sustavu i nakon toga se vrlo lako pristupi svim vašim podacima, a potom i napravi velika šteta.

Naravno uz svu moguću zaštitu, tvrtke mogu biti oštećene "Phishing" napadom. Radi se o prevari putem mail komunikacije. Cilj je izmijeniti podatke za plaćanje u dokumentaciji te na taj način oštetiti tvrtku. Veliki je broj onih mailova koji dolaze sa izmijenjenom mail adresom tj. domenom, i takve mailove je lakše prepoznati, no velika je odgovornost na vlasniku samog maila. Drugi način na koji se uspostavlja komunikacija je upravo krađa vaše lozinke za pristupanje mailu.

Primjer "Phishing" napada krađom pristupnih podataka:

npr. "Tvrtka A" nabavlja skupu opremu iz inozemstva od "Tvrtke B". Vi ne znate da je "Tvrtka B" pretrpjela napad i da zapravo komunicirate sa osobom koja vas pokušava prevariti. Takve je mailove je teško prepoznati automatizmom ali se može spriječiti. Na vrijeme se pobrinite da ne postanete "Tvrtka B", pa da netko zbog vaše odgovornosti, netko od vaših partnera ne postane žrtva, kao što je u ovom slučaju postala "Tvrtka A".