Sigurnost sustava

Ukratko o usluzi

Sigurnost sustava ključan je za zaštitu vaših podataka dok putuju po uređajima, SaaS aplikacijama, uslugama u cloudu ili lokalnim okruženjima. Utvrdite visoko-rizična korištenja podataka i sigurnosne incidente, otkrijte nepravilno ponašanje korisnika i spriječite prijetnje. Pomažemo vam u primjeni rješenja koja će klasificirati i zaštititi vaše osjetljive podatke, kao i nadgledati pristup podacima i njihovo dijeljenje, a sve bez ometanja normalnog tijeka rada zaposlenika.

Implementacije odrađujemo sa više renomiranih proizvođača za sigurnost sustava u svim područjima IT sustava. Naše konzultantske usluge pomoći će vam da shvatite koliko je vaša organizacija sigurna i koje korake trebate poduzeti da biste ojačali njenu infrastrukturu.

Važnost

Sigurnost sustava je veoma bitna stavka u svim IT sustavima. Veliki je broj malih tvrtki koje nisu dobro upoznate sa mogućim problemima ukoliko sustav nije zaštićen adekvatnom zaštitom. Najčešći odgovor je, “Nama to ne treba, sve nam radi godinama”. Postotak tvrtki koje budu žrtva napada, nije zanemariv. Samo za primjer, jedna webstranica dnevno zaprimi do nekoliko tisuća napada. Što je više radnih stanica u sustavu, to je sustav ranjiviji. Svaka radna jedinica mora biti zaštićena naprednijom antivirusnom zaštitom. Jednim pogrešnim klikom u radu sa mailovima ili pogrešnim klikom posjećivanjem zaraženih web stranica, vaša radna stanica može preuzeti zloćudni “Malware” koji vam kroz kratko vrijeme pokupi sve lozinke koje koristite za pristup sustavu i nakon toga se vrlo lako pristupi svim vašim podacima, a potom i napravi velika šteta.

Naravno uz svu moguću zaštitu, tvrtke mogu biti oštećene “Phishing” napadom. Radi se o prevari putem mail komunikacije. Cilj je izmijeniti podatke za plaćanje u dokumentaciji te na taj način oštetiti tvrtku. Veliki je broj onih mailova koji dolaze sa izmijenjenom mail adresom tj. domenom, i takve mailove je lakše prepoznati, no velika je odgovornost na vlasniku samog maila. Drugi način na koji se uspostavlja komunikacija je upravo krađa vaše lozinke za pristupanje mailu.

Primjer “Phishing” napada krađom pristupnih podataka:

npr. “Tvrtka A” nabavlja skupu opremu iz inozemstva od “Tvrtke B”. Vi ne znate da je “Tvrtka B” pretrpjela napad i da zapravo komunicirate sa osobom koja vas pokušava prevariti. Takve je mailove je teško prepoznati automatizmom ali se može spriječiti. Na vrijeme se pobrinite da ne postanete “Tvrtka B”, pa da netko zbog vaše odgovornosti, netko od vaših partnera ne postane žrtva, kao što je u ovom slučaju postala “Tvrtka A”.

Sigurnost

Antivirusna zaštita

Više od 70% napada na vaš sustav ostvaruje se putem radnih stranica i servera koji nisu adekvatno zaštićeni. Kvalitetna antivirusna zaštita na radnim stanicama i serverima pravovremeno detektiraju maliciozne programe koji su na vašim računalima. Osim detekcije malicioznih programa, antivirusna zaštita detektira poznate “Phishing” mailove kao sve ostale moguće napade putem emaila. Najisplativiji način zaštite je upravo kupnjom Firewall-UTM rješenjem koji u sebi ima zaštitu za sve napade u vašu mrežu, antivirusnu zaštitu pa tako i antivirusnu zaštitu za vaša računala, gdje je potrebna instalacija endpoint agenta na vaša računala.

Firewall zaštita

Firewall zaštita UTM uređajima donosi vam veliku sigurnost sustava od raznih napada. Vatrozid nadzire kompletan promet prema svim računalima i uređajima koji su povezani na vašu poslovnu mrežu. Hardverski vatrozidi (Firewall) pružaju ključnu sigurnost vašeg sustava. Osim same detekcije napada, UTM sustavi blokiraju promet prema neželjenim stranicama. Ovisno o potrebama i veličini klijenta nudimo više različitih proizvođača kao što su Watchguard, Checkpoint ili Fortinet.

Backup

Backup sustava i vaših podataka je jedan od preventivnih mjera koje vaš sustav čini još sigurnijim. Osigurajte kvalitetne sigurnosne kopije vašeg sustava te vaših radnih jedinica. Gubitak vaših podataka je moguć raznim Cyber napadima, namjernim brisanjem podataka kao i gubitak podataka samim neispravnim hardverskim dijelovima vašeg sustava. Osigurajte vaše podatke na vrijeme.

Obratite nam se danas za konzultacije

Kontaktirajte nas